Welke woonstijl past bij mij?

Je hebt natuurlijk veel verschillende woonstijlen met allemaal weer een ander doel. Maar welke woonstijl past nou bij jou? Dat is soms lastig te beslissen. Veel mensen vinden namelijk van alle woonstijlen wel iets mooi en niet een specifieke style. Wij bespreken in dit blogartikel de meest bekende woonstijlen zodat je een beetje weet welke stijl bij jou past!

Bohemian 

Materialen: hout, borduursels, aardewerk en marokkaanse,Indiaanse of Afrikaanse stoffen

Kleuren: heel kleurrijk, azuurblauw, groen, geel en neutrale tinten

Bohemian is een zeer exotische en kleurrijke interieur style. Mensen die van deze stijl houden schaffen vaak gedurfde en expressieve elementen aan voor in hun huis. Dat kan terugkomen als bepaalde prints of designs of in een meubel. 

Botanisch

Materialen: natuurlijke materialen, hout, riet, rotan, wol, beton, baksteen, kurk en touw.

Kleuren: wit, groen, zwart, grijs, houtkleuren en bruintinten.

In deze woonstijl staat groen een beetje centraal. Er zijn hier veel planten en bloemen te vinden en vooral natuurlijke elementen zoals hout. Haal de buiten naar binnen met deze stijl.

Industrieel

Materialen: geleefde, oude materialen, verroest metaal, bakstenen en grof hout.

Kleuren: bruin, zwart, donkergrijs, lichtgrijs

Dit is een hele stoere en ruige maar ook zeer populaire woonstijl. Het is tegenwoordig gestegen qua populariteit. Er wordt gewerkt met geleefd materiaal en donkere kleuren. Deze donkere kleuren worden dan door houttinten of een lichtere kleur meubel of vloer dan weer gecompenseerd zodat het niet te donker wordt.Een mooie plek om deze stijl toe te passen is in een oude kerk, loft of garage.

Landelijk

Materialen: grof en robuust hout, wol, linnen, gebreide items, katoen, vachten en natuursteen.

Kleuren: natuurlijke kleuren, taupe, zandkleur, beige, bruin, groen en grijs.

Deze stijl straalt comfort, rust en sfeer uit. Het geeft een platteland achtige sfeer die mensen altijd wel relaxt vinden. Het is knus en gezellig maar soms ook een beetje basic.

Modern / design 

Materialen: aluminium, kunststof, metaal, chroom, glad leer, staal of hoogglans.

Kleuren: wit, zwart, beige, grijs en hoogglans.

Dit is een hele strakke en soms ook saaie woonstijl. Het ziet er niet alleen netjes uit maar geeft ook veel rust. Het is geordend en opgeruimd waardoor je met een leeg hoofd het huis kan binnen lopen. Hier worden zo min mogelijk meubels of accessoires gebruikt. Daarom kan het er wel heel kaal uit zien.