Meubels flippen: zo begin je

Verhandelen van meubels

Wil je je woning graag een make-over geven op een budgetvriendelijke manier? Kies er dan voor om je meubels te flippen. Meubels flippen is een van de beste manieren om gebruikte meubels een tweede leven te geven. Hierdoor krijgt je woning weer een compleet nieuwe en trendy look. Wil je wat extra geld verdienen, dan kun je geflipte meubels ook weer doorverkopen. Maar wat is meubels flippen eigenlijk en hoe begin je? We leggen het uit in deze blog. 

Ga op zoek naar meubels om te flippen

Allereerst moet je natuurlijk op zoek gaan naar meubels die je wilt gaan flippen. Daarbij is het handig om te beginnen in je eigen woning. Zijn er meubels waar je op uitgekeken bent? Of liggen er oude meubelstukken in de kelder of zolder waar je niets mee doet omdat ze er versleten of ouderwets uit zien? Daarnaast kun je op zoek gaan naar meubels om te flippen op online marktplaatsen, kringloopwinkels of veilingen. Op deze plekken vind je voor een zeer lage prijs meubelstukken met veel potentie. 

@girlwithapowerdrill HOW TO START FLIPPING FURNITURE🎨 step by step! *all products used are linked in my bio on my amazon storefront! ✨Steps: 1. Clean: This step is important to remove debris so it doesn’t clog up your sandpaper. 2. Scuff-sand: lightly sand the entire surface you will be painting with 120 grit. Keep in mind you only need to sand enough to remove the shiny finish! 3. Repair flaws: get rid of any dings or scratches with bondo spot putty. It dries way faster than wood filler. 4. Prime: this step is important to block oils from the wood penetrating your paint finish + helps give the paint something to stick to! 5. Paint: my favorite paint of all time is Melange Paints One line. This paint has primer + topcoat included and dries flawlessly even with a brush. Use code “POWERDRILL10” to get you 10% off at checkout! 6. Seal: if you’re not using a paint with topcoat include, sealing is crucial to prevent chips in the paint down the road. ⬇️ Drop any questions below in the comments! 👉🏽 Follow along for more tips + tricks when furniture flipping! #beginnerfurnitureflipper #beginnerfurnitureflip #howtoflipfurniture #howtopaintfurniture #furnitureflipper #furniturerefinisher #furnituremakeover #furniturediy #furniturebeforeandafter ♬ Holiday Bae Instrumental – SAMUEL GRACE

Welke meubels kun je het beste flippen?

In principe kun je elk meubelstuk flippen. Ben je een mooi meubelstuk tegengekomen in een tweedehandswinkel of op zolder en zie je er potentie in? Dan is het tijd om te gaan flippen. Denk hierbij aan tafels, stoelen, banken, poefs, nachtkastjes, bureaus, kasten etc. Kijk hierbij goed naar de staat van het meubelstuk. Een nachtkastje kan er prachtig uitzien, maar als het hout erg versleten is, dan zal het je te veel tijd en werk gaan kosten om het te flippen, waardoor je het niet meer voor een goede prijs kunt verkopen. Ga je op zoek naar meubelstukken om te flippen, kijk dan naar het ontwerp, de stijl, het materiaal en de kleur van het meubelstuk. 

Time to DIY

Heb je een mooi meubelstuk gevonden om te gaan flippen, dan is het tijd om een plan uit te werken. Pak een stuk papier en schrijf of teken wat je precies in gedachte hebt. Daarna is het tijd om je gereedschap erbij te pakken. Zijn er onderdelen of spijkers die je bijvoorbeeld wil vervangen? Wil je het meubelstuk een nieuw kleurtje geven? Of wil je de bank van een nieuwe stof voorzien? Kijk wat je nog in huis hebt of maak een tripje naar de bouwmarkt. Heb je wat hulp nodig bij je werkzaamheden of weet je niet hoe je de flip het beste aan kunt pakken? Dan is het internet je beste vriend. Online zijn er veel video’s en blogs te vinden waarin andere DIY’ers of flippers uitleggen hoe ze een flip aanpakken. Waar kun je het beste mee beginnen? Welke verf is het beste? En hoe zorg je voor een verzorgde afwerking? 

Zelf meubels opknappen

Geflipte meubels verkopen

Nadat je de meubels geflipt hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om ze zelf te houden en in je eigen woning te plaatsen. Wil je graag wat geld verdienen, dan kun je ze ook verkopen. Er zijn verschillende plekken waar je tweedehands spullen kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld op een rommelmarkt, garageverkoop, veiling of online marktplaatsen, zoals Marktplaats, Facebook Marketplace of Etsy. 

Hoe bepaal je een goede prijs?

Ga je geflipte meubels verkopen, dan wil je hier natuurlijk een goede prijs voor ontvangen, maar hoeveel kun je precies vragen? Dit kun je het beste doen door online te gaan speuren naar gelijkwaardige items die verkocht worden. Vergelijk de items met elkaar en zo kun je vaak eenvoudig tot een eerlijke prijs komen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de volgende vragen. Hoe duur is een nieuw meubelstuk? Hoeveel geld heb je besteed aan de materialen die je nodig had bij het flippen, zoals gereedschap of verf? En hoeveel tijd heb je besteed aan het flippen? Heb je uren aan de flip besteed, dan kun je de prijs van het item uiteraard verhogen. Het is belangrijk om te onthouden dat klanten niet alleen voor het item zelf betalen, maar ook voor de creativiteit en het werk dat jij erin gestopt hebt. 

Prijs bepalen voor jouw meubels

Hoe onderhandel je het beste voor een goede prijs?

Zet je je geflipte meubels online te koop op een plek als Marktplaats of Etsy, dan kunnen mensen ook een bod uitbrengen of een lagere prijs aanbieden. Dit hoort er gewoon bij als je online tweedehands spullen gaat verkopen. Mensen willen nu eenmaal proberen om een goede deal te krijgen. Is de vraagprijs erg laag, waardoor je nauwelijks winst zult overhouden, dan kun je het beste het bod afslaan. Is de prijs meer in de buurt van jouw prijs, dan is het tijd om te onderhandelen. Staat het item al een aantal weken te koop, dan is de prijs wellicht wat te hoog. Het is dan tijd om naar beneden te gaan. Bij onderhandelen is het altijd belangrijk dat je met goede argumenten komt. Waarom denk jij dat het zoveel waard is? Verder is ook bundelen een handige tip. Bied klant bijvoorbeeld twee meubelstukken aan voor een mooie prijs. 

Meubels flippen doe je zo