Interieurtrends voor 2021

Nu met corona is je huis niet alleen een plek waar je tot rust kan komen maar ook je werk, school en misschien wel vakantie bestemming. Wij snappen daarom dat een interieur waarin je je thuis voelt nu nog belangrijker is! Je zit immers elke dag thuis en je moet die kast die al jaren een doorn in je oog is nu 24/7 aanzien. Tijd voor verandering dus! Spendeer je vrije tijd die je nu hebt vanwege corona of je vrije dagen aan het opknappen van je huis. Wij bespreken in dit blogartikel de woontrends van 2021 zodat je weer helemaal up to date bent en aan de slag kunt!

Duurzaam

In 2021 staat duurzaamheid vooral weer centraal. Je hebt veel verschillende producten die duurzaam zijn  en gerecycled kunnen worden. Door de duurzaamheid (dat de producten heel lang mee gaan) zijn ze natuurlijk ook een stukje duurder. Je kan een oude kast een likje verf geven in plaats van een nieuwe kopen of meubilair van de kringloop afhalen en die zo schilderen als je zelf wilt. Je hebt ook veel verschillende soorten duurzame tegels voor in je huis en bijvoorbeeld duurzame gordijnen. Gordijnen die een dikkere stof hebben geven meer warmte in je huis waardoor je een hoop bespaart op je energierekening.

Wereld elementen

Een avontuurlijke en wereldse woonkamer is een trend voor volgend jaar. Je combineert dan jouw interieur met verschillende soorten culturen. Je kan bijvoorbeeld een Oosters tapijt combineren met een Afrikaanse bank. Je mixt eigenlijk van alles met elkaar maar wel dat het een geheel wordt en nog rust blijft uitstralen. Je kan bijvoorbeeld ook verschillende prints en materialen mixen met elkaar zoals: een betonnen muur met een klassieke lichte kast. Als je deze trend wil doorvoeren in jouw huis raden wij je aan hiervoor een moodboard te maken. Zo kan je al een beetje zien welke kleuren en stijlen goed bij elkaar zouden passen en welke jij mooi vindt.

Japandi

Dit is een style die een beetje de stijl hierboven aanvult. Dit is namelijk een interieurtrend die vooral is gebaseerd op een mix van een Japans interieur met een Scandinavisch interieur. Het bestaat vooral uit natuurlijke tinten, strakke tegels en zachte stoffen.

Licht en zacht

Lichte kleuren en zachte aaibare stoffen zijn op dit moment heel erg in. Neem als voorbeeld een harig kussentje of een volledige stoel bedekt met een nep schapenvacht. Qua lichte kleuren kan je denken aan wit, lila, mint groen en nog wat meer. Ook organische vormen gaan we dit jaar weer veel terug zien in de huizen.